marți, 21 aprilie 2009

Despre Holocaust

Holocaustul a existat, asta e sigur. Oameni absolut nevinovaţi au plătit cu viaţa apartenenţa la o religie, oameni nevinovaţi au fost ucişi pentru a se face experienţe medicale, etc etc etc, oameni nevinovaţi au murit. Asta e clar, nu poate nega nimeni.
Ceea ce nu înţeleg însă în toată chestia asta, este următorul fapt: de ce nu pomeneşte nimeni despre holocaustul negrilor de-a lungul secolelor? Au murit zeci de milioane de negrii, cifra nu cred ca este exagerată deloc. De ce nu pomeneşte nimeni despre înfometarea Africii si despre holocaustul copiilor africani? De ce nu se pomeneşte de milioanele de victime ale lui Stalin? Ale Cmerilor Roşii? Ale războaielor mondiale, ale războaielor de fel... De ce de fiecare dată, în fiecare an vorbim numai de victimele evreieşti? Există şi între victime o scalare, o importanţă mai mică sau mai mare a victimelor? Există victime superioare şi victime inferioare? Sunt victimele unei anume comunităţi mai de compătimit decât victimele altor comunităţi? De ce nu avem o zi a victimelor în general, ci numai o zi a Holocaustului? Întrebarile sunt - desigur - retorice.

2 comentarii:

  1. intrebarile tale sint retorice, din pacate, dar foarte justificate. exista ziua Holocaustului pentru ca evreii o finanteaza. e foarte simplu. fiind imprastiati in toata lumea si avind bani, fac un lobby concertat si de lunga durata. ei bat din picioar si fraierii platesc, de exeplu UE si vecinii Israelului pentru distrugerea fisiei Gaza facuta de Israel!
    desigur ca unele sint mai victime decit celelalte, e oribil dar e adevarat. cine vorbeste de genocidul din Rwanda? de genocidul toganilor, al armenilor? sint popoare insignifiante, nu merita sa ne uitam la ele. cu cei 3000 de americani morti pe 11 septembrie nu se pot compara milioane de africani. duoa 11 septembrie s-a declansat un razboi mondial. dupa bombele din Japonia s-a terminat razboiul. nu e normal, dar asta e lumea in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, uite, chiar acum e o stire la Prima. Cica au fost si 20.000 tigani acolo, in Auschwitz (sper ca am scris corect). De aia nu pomeneste nici un evreu, ci numai de evrei.
    Nu vreau sa fiu gresit inteles, cunosc si evrei care imi sunt absolut simpatici, ba chiar ii apreeciez foarte mult, dar urletul asta patetic din fiecare an a inceput sa ma cam plictiseasca.

    RăspundețiȘtergere