marți, 1 iunie 2010

Polonia - România 1 - 0

Polonia este o ţară din estul europei. Ea a dat o mare personalitate a secolului XX, aş numi numai pe Papa Ioan Paul al II-lea. Ea, Polonia, a stat în picioare atunci când a negociat aderarea la UE. Polonia a stat de fel drept, în picioare, ori de câte ori s-a pus această problemă în istoria sa. Polonia e dată de exemplu de câte un politician care rămâne fără argumente la vre-o emisiune pe Antena 3.
În Polonia de fel oamenii au coaie. Adică au onoare. Adică nu se lasă prea călcaţi în picioarele unora - de fel. În Polonia oamenii ies în stradă pentru un principiu. Oamenii din Polonia sunt - de fel - fiinţe care nu acceptă aşa uşor chestii care le limitează fiinţa, sunt oameni care nu acceptă să le fie încălcată conştiinţa, sunt oameni care în România ar fi fost dizidenţi, oameni care nu doresc să trăiască în frică şi care nu ar ceda în veci la presiunile directorului. Polonezii spun clar şi răspicat ceea ce gândesc, ei nu se ascund în faţa sefului şi nu îl linguşesc pe acesta. Polonezii - într-o situaţie asemănătoare - ar bloca Polonia.
Neam de neamul lor polonezii nu ar accepta ca Guvernul să le ia demnitatea şi să le ofere în schimb furt din bugetul de stat, furt executat cu toate actele care să îi apere pe hoţi de rigorile legii. În veci polonezii au ar accepta să se facă în ţara lor autostradă cu 80 de milioane de euro, în veci nu ar accepta să îi zâmbească maliţios madam Udrea, în veci nu ar accepta compromisul.
Pentru că la noi totul e pe dos, consider că Polonia are unu la zero în meciul direct cu România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu