duminică, 28 iunie 2009

Ce ţară...

Dacă mergeţi pe stradă 500 de metri şi întrebaţi oamenii care vă ies în cale despre ţara asta, veţi constata că majoritatea sunt de părere că România este un loc al furturilor, al imposturii, al şmecheriei şi al urâtului - în general e o ţară de rahat.
Culmea este că mergând prin locuri frecventate de străini constatăm cu uimire că România este ţara Deltei, a oportunităţilor inimaginabile de afaceri curate, a oamenilor primitori, ospitalieri şi binevoitori, că este ţara unde se poate construi imens (nu ca şi construcţii edilitare, ca şi construcţii în mentalităţi).
Nu e ciudat cum oamenii din afară văd partea frumoasă iar noi partea urâtă?
Nu ar fi mai bine să începem să şi facem ceva nu numai să stăm să ne plângem?

p.s.
Cred că iar mă paşte o polemică cu Aida, dar mie îmi plac polemicile.
:)

9 comentarii:

  1. Amu, zic si io, poate ca ei vad partea buna ca doar atata apuca, stand aici foarte putin. Plus ca-s binecrescuti si chiar daca vad uratul stiu ca nu-i frumos sa arati cu degetul :)
    Dar sunt de acord ca natia asta ar trebui sa faca mai mult si sa vorbeasca mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce polemica?? sint intru totul de acord cu tine si ma bucur ca ti-ai dat seama de treaba asta! la citi mai multi ochi deschisi!
    eu mi-am dat seama de cit de frumoasa e tara asta si cit potential are dupa prima iesire in occident.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa inteleg ca si occidentul are mizeriile lui?

    RăspundețiȘtergere
  4. hahahahahahahahaha
    nu exista padure fara uscaturi, nici nu trebuie sa iesi din tara ca sa-ti dai seama ca nu e totul roz in occident.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e, dar parca occidentalii astia nu isi scot in fata depresia si jegul, parca nu scuipa pe tara lor asa cum o facem noi, parca sunt mai uniti si mai decenti atunci cand vorbesc de tara lor, parca vad partea buna si "lucreaza" la partea rea.

    La noi e o tara de haolitori, de depresivi si invinsi, o tara de murdari atat fizic cat si moral, o tara in care fiecare nu stie cum sa fure mai mult in loc sa gaseasca solutii pentru ca toata comunitatea sa o duca mai bine, o tara de saraci cu X5-uri si Q7-uri.
    E o tara de paradoxuri.

    RăspundețiȘtergere
  6. mda, e drept ca avem mania asta de a ne denigra... hai sa incepem sa vedem partea plina a paharului chiar din postul tau! si sa mai si facem cite ceva, cum zicea FFD :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Azi i-am dojenit pe cativa colegi care aruncau tigarile pe jos, desi muuult mai aproape de mana lor era in secunda aia scrumiera de exterior.

    E un gest mic, dar ete ca l-am facut.

    Ma dau mare, na...

    RăspundețiȘtergere
  8. brava, uite asa incepe reeducarea poporului!
    da' cum s-a terminat lectia?? ai ajuns acasa pe picioarele tale?:p

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda, am prins momentul in care unul dintre colegii cu ceva creieras in capsor a facut gestul. Nu a fost nevoie de "morala" prea multa, omul a inteles mesajul, s-a aplecat si a pus tigarea in scrumiera.
    E bine.
    Am vazut si faze hilare: un nene avea pe masina aplicat un actipild in care se putea citi mesajul "din aceasta masina nu se arunca gunoi pe strada" arunca de zor pe geam servetele si mucuri de tigare, banuiesc ca isi facea curat in scrumiera...

    RăspundețiȘtergere