marți, 15 decembrie 2009

Colecţionarul - partea a 3-a

Ea - C.
El - C.
El - M.

Ea este o tânără şi frumoasă fată. O persoană cu personalitate, carismatică pe alocuri dar totuşi o persoană mai fragilă de cum arată prima privire. Este curtată de mai mulţi băieţi din satul său de pe Valea Oltului. Atunci când ai mai multe opţiuni ai şi mai multe "probleme" în a te decide ce este mai bun pentru tot ceea ce urmează, adică pentru toată viaţa. Mulţi oameni iau decizii care în timp se dovedesc bune sau rele. De aceea, şi în vremurile acelea şi în vremurile astea, o opţiune cu privire la un soţ/soţie pare una greu de luat. Între toţi pretendenţii, era unul mai întremat material. Era un soi de prinţul satulului, cu o poziţie privilegiată în organizarea socială, cu ceva bani puşi deoparte, cu promisiunea unei vieţi - cel puţin din punct de vedere material - mai liniştite. Ca femeie, nu e de blamat că a ales acest băiat. Se decid să facă nunta. Alai mare, lume strânsă la casa omului, toate cele care sunt la o nuntă. Pe seară însă ginerică nu mai este de găsit. Oamenii îl caută lumea şi îl găsesc într-o cameră, beat mort. Tatăl ginerelui îi face morală ca unui copil de 5 ani. Numa că nu îl bate. Trezit din abureală, omul noastru se duce să îşi ceară scuze de la mireasa lui. Mireasa însă a ales să plece la Bucureşti, aşa, îmbrăcată în rochia albă superbă. Un nuntaş cu maşină îi asigură transportul până la locul în care frumoasa noastră se va stabili.
După asta, mireasa C. a ales pe altcineva, pe C.. Acum au amândoi peste 55 de ani. Sunt fericiţi. Au relizat destul de multe în viaţă. La vârsta asta încă se mai ţin de mână şi au numai vorbe faine unul despre altul. Au un copil pe care îl iubesc enorm şi pentru care fac sacrificii importante. Deşi lucrează în aceeaşi firmă, se vzitează la birou de fiecare dată când au ocazia (lucrează în birouri diferite).
Despre M., ginerică care a ratat nunta din cauza patimei pentru alcool, ştiu că nu s-a mai căsătorit niciodată. Banii s-au dus toţi pe băutură. Meseria sa care altă dată îl făcea regele satului, astăzi e una banală, comună. Merge cu tramvaiul pentru că maşina a fost vândută pentru plata datoriilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu