duminică, 22 mai 2011

Ăla

Se pare că în Islanda iar a erupt acel vulcan cu nume imposibil de pronunțat. Cel mai amuzant este să urmărești știrile și să vezi cum editorii încearcă pe cât pot ei să evite numirea vulcanului pe nume cu adresări impersonale: „vulcanul”, „el”, „acela”, etc. E amuzant, mai ales că anul trecut au fost adevărate competiții între crainicii de televiziune care să citească corect numele Eyjafjallajokull.

4 comentarii:

  1. Pai chiar ca e greu de pronuntat . :) dar cei de la stiri , hotarat nu au scuze .

    P.S. Imi place blogul dumitale ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarut mâinile și bine ai venit pe frumosul meu blog. Mulțumesc de aprecieri, sper să nu dezamăgesc de aici încolo. :)
    Da asa este, cei de la știri nu au prea multe scuze. Există exerciții de dicție care cu un pic de voință i-ar ajuta pe oamenii ăștia să spună corect numele mai grele, dar ce ne facem când unii vin în redacție cu 40 de minute înainte de a intra în emisie și pleacă imediat după ce ies din direct? În fine, eu mă amuzam dimineață de chinul cu care ocoleau numele noului vulcan din Islanda care s-a trezit acum la viață.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bre, hai că George Buhnici pronunţă impecabil numele vulcanului, l-am auzit eu aseară :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi între noi fie vorba, după un exercițiu de 15 minute și eu am putut spune dintr-o suflare numele vulcanului și sunt convins că și tu ai putea foarte ușor face acest lucru. Eu exact asta spuneam, că nu ar fi tare greu dar că fetele și băieții de la tv preferă să sară peste... :)

    RăspundețiȘtergere