marți, 8 februarie 2011

5 minute = 60 RON

Nu, nu este tariful mai ştiu eu căror servicii, ci este suma care mi-a rămas în plus la alimentarea cu benzină, după ce am schimbat stilul de şofat. Adicătelea mi-am spus într-o zi că de ce să nu încerc eu odată să merg exact legal, mai precis, dacă într-o zonă nu ai voie decât cu 40, eu să merg cu 40, dacă ai 50 - cu 50 şi aşa mai departe. Ceea ce "pierd" este că ajung acasă cu maxim 5 minute mai târziu, dar ceea ce câştig este cu mult mai cool. Văzând aşa minunăţie am încercat să adopt şi mersul eco (-logic sau -nomic, puneţi voi terminaţia care vă convine). Nu mai schimbă omul nostru la 30 - 50 - 65 (Km/h), ci acum se dă a II-a la 20, a III-a maxim la 40 şi aşa mai departe. Nu mai sunt primul la semafor, acum dacă stai în spatele meu trebuie să dispui de ceva răbdare şi musai să nu te grabeşti. Înainte puteai să vezi un Matiz (şi eu am Matiz) mic care se depărtează vioi de tine, sau care se ţine cot la cot cu accelerările din BMW-ul de 1.000 euro, sau care era destul de greu de depăşit la o adică. Acum îs calm, liniştit, nu mă mai agit şi cred că unii pasageri au observat şi o diminuare a unor cuvinte nu tocmai uşor de reprodus aici. Culmea, legea este făcută pentru buzunarul tău, este făcută pentru viaţa ta, pentru familia ta, pentru a te proteja de tine şi de ceilalţi, ceea ce este ceva, zic eu... Dacă mergi perfect legal câştigi pe orice cale, îţi rămâne şi benzină şi nici nu rişti o mică amendă pentru o depăşire tot mică a limitei de viteză.

5 comentarii:

  1. Deci tu vrei să zici că te ţin nervii să mergi cu 40/h în zonele cu astfel de restricţii?
    Om bun, dacă eu ajung la performanţa asta îmi fac statuie în curte. :D

    La mine economia semnificativă ar veni nu de la consumul redus cât de la lipsa amenzilor.
    Numai anul ăsta am plătit 400 ron şi am 6 puncte de penalizare pentru exces de viteză =))

    Te declar erou!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştiu, exact aceste cuvinte mi le adresam şi eu înainte de a încerca: cum, crezi că vei fi vreodată în stare să mergi cu 30 dacă e 30? HA! NICIODATĂ! Numai moşnegii merg aşa, eu niciodată. Ştii ceva, e ca renunţatul la fumat, primele zile e mai greu... Nu există învăţ fără dezvăţ. Ei uite că acum merg liniştit, calm, fără să "îi mai dau în nas" cum se zice. Şi se poate. Desigur, am trecut din nou prim perioada aia de la început, de când eram începător, în care îmi gândeam fiecare actiune, dar acm mi-a intrat în nărav şi e ok. Recomand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tre să-mi schimb masina cu un trabant! =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Inteleg ca te-ai lasat de fumat ?! Daca da felicitari! Atunci poate trebuie sa iti schimbi avatarul !Daca nu, oricum e de apreciat efortul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Încercari de a mă lăsa de fumat au fost mai multe. Cel mai mult am rezistat 2 ani. Azi - iată încă o coincidenţă - am fumat ceea ce se doereşte a fi ultimul pachet. Ramâne de văzut pentru ce perioadă, cât mă va ţine. Ai dreptate, probabil că ar trebui să schimb avatarul. De pipă m-am lăsat cam de o lună...

    RăspundețiȘtergere