duminică, 13 februarie 2011

Leapşa

Am luat o leapşa de la Puideblog. O temă foarte interesantă, un autodenunţ cu ce-mi place şi ce nu. Sunt desigur mai multe variante, probabil că în funcţie de anii vieţii unele dintre plăceri sau neplăceri diferă - asta ca să o citez pe Puideblog. Iată cum văd eu viaţa dacă ar fi să o judec după frumos - urât.
Cum la mine nu exitstă poveste scurtă, voi argumenta fiecare alegere...

Îmi place:
1. Marea. Aş sta ani de zile la plajă, îmi place marea, atmosfera de pe o plajă plină, jocurile apei, tot. Acolo mă simt împlinit. Nudismul. În strânsă legătură cu marea. Nu pot însă să îl practic aşa de des de cum mi-ar plăcea, din morive obiective şi subiective. Cred că gradul maxim de libertate se atinge atunci când reuşeşti să te descotoroseşti de anumite lanţuri ce te înconjoară, iar haina poate fi considerată un astfel de lanţ.
2. Îmi plac dulciurile.
3. Omul sincer. Am avut o colegă de serviciu care spunea direct în faţă ceea ce credea despre tine. Era oarecum nesuferită, căci nu tuturor ne convine un adevăr amar în locul unei minciuni dulci. Mie mi-a plăcut acest aspect la ea şi - deşi nu mi-a convenit atunci când m-a criticat - am apreciat-o sincer. O prefer pe ea în locul unui "prieten" cu cuţite de înfipt în spate.
4. Sportul cu motor. Sunt fan al raliurilor, dar urmăresc cu plăcere şi o Formula 1.
5. Deşi este puţin probabil să pot dovedi asta, îmi place să citesc.
6. Din păcate îmi place să pierd zeci de ore în faţa calculatorului. Uneori fac ceva util, alteori pur şi simplu pierd timp...
7. Îmi plac dezbaterile. Aş participa la foarte multe dezbateri, îmi place să-mi dau cu părerea despre diferite subiecte. Consider dezbaterile ca o sursă inepuizabilă de a cunoaşte oameni şi de a-ţi îmbunătăţi bagajul de cunoştinţe. Am fost activ pe www.mariromani.ro şi apoi pe continuarea neoficială www.mariromani.uv.ro pentru ca mai apoi să îmi deschid un blog (acesta). Am început să urmăresc mai multe bloguri unde am avut şansa de a decoperi foarte multe persoane deosebite, speciale, frumoase şi inteligente. Unii dintre aceştia sunteţi chiar voi cei care îmi faceţi deosebita plăcere să-mi citiţi banalităţile - căci nu am pretenţia ca eforturile mele în ale scrisului pot depăşi stadiul amatoristic de a scrie gânduri.
8. Maşinile. Cred că în procent de 90% dintre bărbaţi se regăseşte această dragsote, aşa că o menţionez şi eu aici.
9. Îmi place să râd, să spun glume, să fac atmosferă plăcută în juru-mi, să destind ceea ce este încordat, îmi place să îi ajut pe oameni să treacă mai uşor peste greutăţile vieţii zâmbind. Sunt un tip amuzant şi amuzat (scuzaţi-mi lipsa de modestie).
10. Îmi plac gesturile frumoase făcute între oameni şi nu numai. Nimic nu mă înduioşează mai tare ca un om care îşi ajută semenul, care dă o coaje de pâine unui căţel amărât de pe stradă, care donează 500 de lei dintr-o pensie de 1000, care face bine în general. Îmi place când - în viaţă fiind ci nu în film - binele învinge.
Cu voia dumneavoastră, 10 BIS. Îmi place să văd zâmbetul de pe faţa unei doamne sau domnişoare atunci când primeşte flori. A dărui flori la mine este mai mult un gest egoist, căci fericirea care este provocată de acea luminare bruscă a sufletului, ochilor şi a orice din fiinţa ei este - în ceea ce mă priveşte - contagioasă. Modul cum primiţi o floare, modul cum imediat căutaţi a-i oferi protecţie acelei flori prin punerea ei instantaneu în apă, modul cum priviţi floarea, cum zâmbiţi, totul, totul, mie îmi provoacă o reală fericire.

Urăsc:
1. Omul făţarnic - bine, asta e un fel de a spune, căci nu ştiu dacă pe acesta îl iubeşte cineva. Omul fără caracter, fără coloană vertebrală, cel care "se descurcă" indiferent de consecinţe, omul care calcă pe "cadavre", cel căruia nu îi pasă de nimic, care în faţă te pupă iar în spate te atacă, care fură, care uită (!), care umileşte, care face tot ce e rău, acela nu îmi este deloc pe plac. Oamenii prea serioşi, care nu zâmbesc, care sunt plini de dânşii, care au impresia că sunt superiori celorlalţi, oamenii care sunt atât de săraci încât nu au altceva decât bani.
2. Mitocănia.
3. Manelele.
4. Prostul care are forţă. Fie fizică fie decizională.
5. Să fac sex. Prefer să fac dragoste.
6. Filmele porno ale anilor noştri...
7. Operaţiile estetice. Astea sunt scuzabile doar în cazul unor afecţiuni care stâlcesc omul, în urma unor boli, a unor dizabilităţi. Să bagi botox în tine numai pentru a nu avea riduri la 40 de ani, să arăţi de 22 de ani deşi ai 54, să ai sânii mari deşi ei natural sunt mai mici, să ai buzele ca 2 ventuze de perete în care-şi ţine mama cârpa de bucătărie şi alte asemenea monstruozităţi sunt din punctul meu de vedere cele mai proaste investiţii pe care cineva le poate face. Urăsc din toţi rărunchii sânii din silicon şi prefer "platfus" în locul sânilor mari din plastic. Urăsc orice nu este natural în corpul uman.
8. Manipulatorii.
9. Politica. Asta până nu demult era în prima categorie. Mi-am dat seama că politica nu este de fapt ceea ce scrie în definiţiile din manuale, este doar o cale de a te include într-o organizaţie mai mult sau mai puţin de tip Mafia. Există foarte puţini politicieni pe care îi respect.
10. Mizeria. Mizeria fizică, jegul din casă, din haine, nespălarea, mirosul pestinenţial degajat de corpurile umane lăsate neângrijite. Urăsc omul care nu îşi dă măcar cu mâna prin păr dimineaţa, care poartă haine jegoase chiar dacă sunt ieftine şi care nu deţine periuţă de dinţi sau care nu ştie măcar 2 - 3 nume de pastă de dinţi. Urăsc casele în care aspiratorul trece rar, slinul de pe farfurii şi furculiţe spălate în dorul lenii, sticla sau borcanul puse la păstrare cu eticheta pe ele, etc.
Tot cu voia dumneavoastră, 10 BIS şi aici: urăsc femeia puturoasă la fel de tare cum urăsc bărbatul puturos. Femeia care nu ştie să facă de mâncare, care îşi lasă casa să pută, care nu se spală, care îşi ţine copii mucioşi, care nu se îngrijeşte de aspectul ei astfel încât acesta să arate ca fiind unul decent (chiar dacă nu are bani, poate să se spele pe păr mai des, să îl prindă într-o coadă dacă nu are bani de coafor săptămânal, şi alte asemenea aspecte), etc. Bărbatul care nu ştie să schimbe un obertainer sau dacă ştie lasă totuşi robinetul să curgă încă 3 luni, care nu ştie ce este ăla aspirator, care consideră ca baia se face sâmbăta sau duminica, care nici nu e în stare să meşetrească prin casă dar nici nu cheamă meseriaşul să îi rezolve treaba.

5 comentarii:

  1. Am aplaudat la 10 BIS. :)

    Iar la punctul despre proşti, mie cel mai mult îmi displac (şi-s şi cel mai periculoşi) "proştii cu_carte".

    RăspundețiȘtergere
  2. îmi place c-ai argumentat. la punctul 5 la ce-ţi place ne-ai furnizat argumentul cu poza pe care o aveai înainte la avatar, parcă aveai o carte în mână...

    şi eu apreciez sinceritatea şi mă doare când lumea n-o apreciază, sau chiar o transformă într-un defect uneori. sigur, răutăţile gratuite, spuse cu toată sinceritatea fără să ţi le ceară nimeni, cred că pot fi excluse. spunând tot timpul sincer tot ce crezi despre alţii, rişti să devii nesuferit, dar când ţi se cere părerea e cu totul altceva, oricât de dureros ar fi adevărul.

    la punctul 10, putea fi BIS BIS

    iar la 5 de la ce nu-ţi place, ehei, ce pot să mai zic... bravo, dom'le, bravo! :)

    şi felicitări pentru punctul 7!

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw, dar cetit mai sunt. Teodora ai citit în timp ce editam postarea, iti recomand ca sa mai citesti odata acum, daca te mai tin nervii. Am bagat un 10 BIS si la nebune...

    Hmmm, mi-ai adus aminte de bunicul meu. El imi spunea tot timpul: Eugene, sa te feresti cat poti de tare de prostul cu carte. Astia is cei mai periculosi, caci au impresia ca stiu totul si indiferent ce argumente le-ai aduce ei tot p'a lor o tin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mai editez, caci nu e corect fata de cei care deja - spre suprinderea mea - citesc ceea ce am scris.
    Vroiam numai sa dau leapsa mai departe. Aida de la Calimara cu cerneala, daca ai timp te rog preia leapsa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este, imaginea cu un om citind in timp ce fumeaza pipa mi-a marcat oarecum copilaria, caci asa era in mintea mea ilustratia omului cult, elegant, rafinat. Pipa fumam, de citit citeam ceva de Bruckner daca imi aduc bine aminte, ideea mi-a venit pe loc si am tras - gratie telefonului meu mobil - un singur cadru, ceea ce ulterior s-a transformat in poza mea de avatar.

    RăspundețiȘtergere