marți, 25 august 2009

Presa

Dacă faci ceva frumos, benefic pentru umanitate şi util societăţii în care trăieşti, presa nu va pomeni nimic. Nu te va da la ştiri, nu va face emisiune cu tine, nu va pomeni pe nicăieri de gestul tau frumos.
Dacă însă omori, violezi, furi, înjuri, etc presa va veni în 10 minute (cum naibii au reuşit să afle atât de repede) şi te va da în mod repetat la ştirile lor noncreştine. Vei deveni subiect de dispută la o secărică în orice cârciumă, vei fi o mică vedetă, vei deveni cunoscut.
Nu spun că nu există şi presă pozitivă, dar în marea ei majoritate presa este responsabilă pentru impresia de jeg care domneşte la nivelul Rmaniei de azi. Presa şi industria cinematografică de la noi, care ne învaţă ca viaţa e de rahat şi că trăim într-o imensă clisă din care ne e imposibil să mai ieşim.
Poate că legea ştirilor pozitive (aparent ridicolă)ar fi trebuit să stea mai mult în dezbaterea opiniei publice şi poate că ar fi trebuit să ne gândim mai mult la oportunitatea unei astfel de reglementări...

Un comentariu:

  1. pai JJ Bekl nu face lucruri benefice pentru umanitate?? ia te rog frumos :p si-apoi n-ai ore intregi de emotii pozitive in emisiuni de genu' Surprize Surprize, Povestiri adevarate etc. legea asta a stirilor pozitive e la fel de constringatoare ca buletinele de stiri din ora in ora: te obliga sa ridici informatii banale si idiotenii la rangul de stiri ca sa ai ce baga in emisie.

    RăspundețiȘtergere