luni, 7 februarie 2011

Un prieten

Un prieten de-al meu are o iubită. Stăteam într-o zi la o ţuică şi o tablă amândoi şi ne mai povesteam d'ale vieţii. Nu mare mi-a fost mirarea când am auzit următoarea poveste:
La un moment dat ăştia doi plănuiau să îşi cumpere casă. Au început să se intereseze de subiect şi omul nostru s-a apucat să caute pe internet ceva apartamente din care să îşi aleagă unul frumos, care să le placă amândoura. Cum gusturile lor nu se potrivesc deloc, au ieşit destule discuţii pe tema asta. Dreptatea nu stă nici de partea unuia nici de cea a celuilalt, doar că unele se pot face altele nu. Nu sunt bani pentru ca ăştia doi să îşi permite să îşi cumpere un apartament în Dorobanţi, deşi e clar că e o zonă bună. Aşa că el a luat internetul l-a periat în speranţa unei oportunităţi de a scăpa de chirie... Aia nu e bună, aia nu e bună că nu e în sectorul 1 - de ca şi cum acest 1 este o garanţie a întâietăţii şi a valorii înaintea celor din sectorul 2, 3 şi aşa mai departe - până când tipa i-a aruncat-o p'aia grea, că ea dacă vrea îşi poate lua casă oriunde vrea, singură, că ea a fost la bancă şi îi dă banca şi singură. "Şi atunci ce-ai făcut" - l-am întrebat pe amicul ăsta al meu. "Frate, o iubesc, ce să fac, m-am enervat şi nu am mai căutat nimic, ceea ce până la urmă a fost bine căci preţurile caselor sunt acum în cădere". Şi a continuat să mai povestească. Mai un păhărel, mai un 6 - 6, mai trece timpul şi începe omul să se vaite iar: "...şi cum stăteam noi de vorbă aşa, încercând în zadar să stabilim nişte planuri de viitor, fata mea îmi spune că ar vrea şi ea lână dânsa un bărbat care să o sprijine MAI MULT. Asta după ce plătesc chirie de 5 ani - 3 ani singur - numai ca să avem un locuşor al nostru, după ce a spălat cu maşina MEA de spălat, a făcut cafea la cafetiera MEA, s-a uitat la televizorul MEU, a pus aspiratorul MEU, a dormit în mobila MEA, a mâncat din farfuriile MELE, cratiţele MELE, furculiţele MELE, DVD, calculator, sandvicimaker, totul al MEU luat din salariul ăla MAI MIC ca al ei - că mi-a fluturat pe la nas salariul ei "imens" - şi fără sprijin de la nimeni. NIMENI. Nimeni nu m-a sprijinit cu nimic, dar faptul că am adunat atâtea de unul singur, acum mă face să fiu tare mândru de mine, mai ales că în tot acest timp mi-am luat şi un Matizel - spunea amicul. Totul, totul este cumpărat de mine - spunea amicul meu aproape cu lacrimi în ochi - totul, inclusiv cratiţe şi tot ceea ce se foloseşte în bucătărie. Atunci când s-a pus problema să ia şi ea ceva, un aspirator sau altceva, s-a făcut că uită şi a găsit tot felul de motive ca să amâne achiziţia. Apoi a cupărat şi ea o imprimantă" spunea omul nostru. Atât. "Cum să îmi zică mă după toate astea că vrea un bărbat care să o sprijine mai mult???? Ce, eu sunt din ăla de mă cac bani???" - întreba ăsta aproape enervat. "De gătit nu găteşte, de făcut curăţenie nu face, practic nu face mai nimic, vine de la muncă şi se aruncă în pat" - continua ăsta. A trebuit să îi mai pun o ţuică, de data asta mai plin paharul, poate poate i se duce norocul ăsta la table - căci mă cam snopea - şi poate reuşim să schimbăm subietctul.
Sincer să fiu cu voi, de atunci nu prea am mai jucat nicio tablă cu omul căci nu am ştiut ce sfat să îi dau a 2-a zi, pe trezie, ca să îşi mai îngroape şi omul nostru amarul şi tristeţea şi îmi e ruşine că în numele iubirii acceptă atâtea mizerii. E prost după părerea mea. Mare prost. Eu plecam de mult...

11 comentarii:

  1. Brrrr.....Am început să comentez şi m-am trezit că am scris mai mult decât tine în tot articolul. Aşa că ţine aproape, astă seară scriu pe blog cugetările mele despre subiect.

    P.S. După cum vezi, încep să învăţ să nu mai scriu notiţe pe marginea cărţii, fdabulez în blog-notes! =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, blogspot-ul are aceasta hiba. Si eu am patit-o zilele trecute si asa m-am enervat... Eram intr-o disputa mai mult decat amicala cu un blogger pe tema romanilor. Pana la urma niciunul nu avea dreptate sau fiecare avea partea sa de dreptate.

    Nu sunt fabule, sunt opinii si este minunat ca acum avem libertatea a ni le exprima decent si onest. Baga mare, abia astept sa vad si alte opinii pe tema asta, astfel ii voi putea da amicului meu o mana de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Arcadia:
    Bag seama ca speri sa te capeti si tu cu o tuica...

    RăspundețiȘtergere
  4. Va primi, dar numai daca stie Table. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. scuze că mă bag şi io ca musca-n lapte, dar de când se măsoară sprijinul acordat în aparate electrocasnice???

    RăspundețiȘtergere
  6. @Virtualkid: Bre, nu poate omu' să bea o ţuică fără să ştie toată blogosfera!

    @Eugen: Te bat la table! Nu cu ştiinţa ci cu norocul prostului. ăsta-mi iese cel mai bine! =))

    RăspundețiȘtergere
  7. Puideblog, sprijinul nu se masoara in chestii materiale, dar lipsa crasa a acestoa poate duce la tot felul de discutii suplimentare. Tu ai dreptate, dar ei sunt totusi un cuplu care rezista de ceva ani buni in ciuda faptului ca nu au un camin al lor; intre ei apar si discutii care tin de partea materiala a vietii, iar la o tuiculita omul devine mai deschis si isi spune si el oful... E ridicol ca iubita lui sa ii reproseze faptul ca nu are casa, mai ales ca stie care e situatia lui materiala. Nu este un tip bogat material, dar e un om cu un suflet mare si un prieten de nadejde. As avea curaj sa imi las iubita sa doarma cu el in acelasi pat.

    RăspundețiȘtergere
  8. arcadia, nici eu nu stiu table, ma bazez si eu aproape exclusiv pe noroc. :) De aia ma si snopea omul asa de tare... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eugene, marturisirea asta nu te-a facut sa o apreciezi mai mult pe iubita din dotare??

    RăspundețiȘtergere